Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Close
Αναζήτηση
Filters

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Απορρήτου του Ιστότοπου

Η Πολιτική Απορρήτου που ακολουθεί έχει ως στόχο να σας ενημερώσει για τον τρόπο που η ιστοσελίδα www.greenpaws.gr χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα σας, συμμορφούμενοι με τον Νόμο 4624/2019 για την προστασία δεδομένων και τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την προστασία δεδομένων.

Στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου των προσωπικών δεδομένων

Ο υπεύθυνος προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι η ατομική επιχείρηση με επωνυμία <<Ιωαννίδης Νικόλαος>> που εδρεύει στην Κηφισιά , Αττικής, στην οδό Τατοίου 6, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας greenpaws@yahoo.com, τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος 2108015028

Σκοποί της επεξεργασίας

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους εξής σκοπούς:

  • Σύναψη και εκτέλεση των παραγγελιών
  • Παροχή ενημερωτικών δελτίων, προωθητικών ενεργειών δικών μας ή συνεργατών μας
  • Δραστηριότητες marketing, όπως είναι η κλήρωση δώρων
  • Εξυπηρέτηση και υποστήριξη πελατών

Συλλέγουμε επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για τους εξής σκοπούς:

  1. Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) του ΓΚΠΔ λειτουργεί ως νομική βάση για τις δραστηριότητες επεξεργασίας, για τις οποίες εμείς λαμβάνουμε τη συγκατάθεσή σας για συγκεκριμένο σκοπό επεξεργασίας.
  2. Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ ορίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία για την εκτέλεση σύμβασης, π.χ. κατά την αγορά προϊόντος. Το εν λόγω στοιχείο εφαρμόζεται σε κάθε δραστηριότητα επεξεργασίας που είναι απαραίτητη για τη διενέργεια δραστηριοτήτων κατά το προσυμβατικό στάδιο , όπως είναι για παράδειγμα η πραγματοποίηση διερεύνησης αναφορικά με προϊόντα ή υπηρεσίες.
  3. Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του ΓΚΠΔ εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεσμευόμαστε από υποχρέωση που επιβάλλεται εκ του νόμου, η οποία απαιτεί την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, για παράδειγμα για τη συμμόρφωση με φορολογικές υποχρεώσεις.
  4. Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο δ) του ΓΚΠΔ ορίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να υποβάλλονται σε επεξεργασία προκειμένου να διαφυλάσσονται τα δικά σας ζωτικά συμφέροντα ή άλλου φυσικού προσώπου.
  5. Το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ εφαρμόζεται αναφορικά με τα έννομα συμφέροντά μας, για παράδειγμα όταν προσλαμβάνουμε παρόχους υπηρεσιών για τον σκοπό της εκτέλεσης παραγγελιών (π.χ. υπηρεσίες παράδοσης), όταν πραγματοποιούμε στατιστικές έρευνες και αναλύσεις ή όταν καταγράφουμε τις προσπάθειες σύνδεσης.

Διάρκεια  αποθήκευσης και συνήθης διαγραφή των προσωπικών δεδομένων 

Επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο αποθηκεύονται ή για όσο χρονικό διάστημα υποχρεούμαστε να το πράξουμε σύμφωνα με νόμο ή κανονισμό. Από τη στιγμή που ο σκοπός παύει να υπάρχει ή εκπληρώνεται, τα προσωπικά δεδομένα σας θα διαγράφονται ή θα περιορίζονται. Σε περίπτωση που τα δεδομένα περιορίζονται, θα διαγράφονται από τη στιγμή που η περίοδος διατήρησης που επιβάλλεται από νόμο, καταστατικό ή σύμβαση παύει να εμποδίζει την πραγματοποίηση της διαγραφής αυτής, εφόσον δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε ότι η διαγραφή θέτει σε κίνδυνο τα έννομα συμφέροντά σας, και υπό την προϋπόθεση ότι η διαγραφή αυτή δεν απαιτεί την καταβολή ιδιαίτερα δυσανάλογης προσπάθειας λόγω της συγκεκριμένης φύσης της αποθήκευσης.

Παροχή Πληροφοριών που αφορούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, τις προσφορές και άλλου είδους μηνύματα όπως ενημερωτικά δελτία

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για την αποστολή πληροφοριών που εσείς ζητάτε σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας και άλλες ειδικές προσφορές στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση που μάς παρέχετε. Αυτό θα γίνεται εφόσον υπάρχει προηγούμενος η συγκατάθεσή σας ή εφόσον επιτρέπεται από νόμο. Η συγκατάθεση για την ανωτέρω παροχή διέπεται από το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) και το άρθρο 7 του ΓΚΠΔ.

1. Εγγραφή για ενημερωτικά δελτία, προωθητικές ενέργειες κι έρευνες στην ιστοσελίδα μας

Έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε για ενημερωτικό δελτίο, προωθητικές ενέργειες κι έρευνες χωρίς επιβάρυνση στην ιστοσελίδα μας. Όταν εγγράφεστε τα δεδομένα της φόρμας καταχώρισης δεδομένων θα αποστέλλονται σε εμάς.

Η εγγραφή πραγματοποιείται με τη χρήση μιας διαδικασίας «διπλής συναίνεσης», μέσω της οποίας θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την εγγραφή, με το οποίο θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας. Η επιβεβαίωση αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να παρεμποδίζεται ο οποιοσδήποτε από το να καταχωρίζει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν ανήκουν στον ίδιο. Η συγκατάθεσή σας θα ληφθεί για την επεξεργασία δεδομένων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής και η παρούσα Πολιτική Απορρήτου αναφέρεται σε αυτή.

2. Παροχή πληροφοριών σχετικά με την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών

Σε περίπτωση που αγοράζετε προϊόντα ή υπηρεσίες από την ιστοσελίδα μας, μπορούμε να σάς στέλνουμε πληροφορίες σχετικά με άλλα παρόμοια προϊόντα και υπηρεσίες μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνετε ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

3. Ταχυδρομικές παραδόσεις

Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις ειδικές προσφορές μας μέσω ταχυδρομείου. Αν επιθυμείται να απεγραφείτε για να σταματήσετε να λαμβάνετε τέτοιου είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλαδή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για το μέλλον μπορείτε να ακολουθείτε το σύνδεσμο απεγραφής που λαμβάνετε σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενημερωτικού δελτίου. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε μαζί μας για να ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή:

- μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: greenpaws@yahoo.com

- μέσω ταχυδρομείου: Ιωαννίδής Νικόλαος, Κηφισιά Αττικής, οδός Τατοίου 6

Δεν υπάρχει δυνατότητα απεγγραφής από ορισμένα ενημερωτικά μηνύματα που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση συμβάσεων και τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούν υπηρεσίες (π.χ. επιβεβαιώσεις εγγραφής, πληροφορίες σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών) ή των πληροφοριών που αφορούν τις αγορές (π.χ. επιβεβαιώσεις παραγγελιών, συμβατικά έγγραφα, επεξεργασία πληρωμής).Θα λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις αυτές στα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχετε.

Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά την επικοινωνία, την εγγραφή και την υποβολή παραγγελιών επισκέπτη

1. Επικοινωνία

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω, ηλεκτρονικού μηνύματος ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας, οι πληροφορίες που παρέχετε θα αποθηκεύονται από εμάς βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) του ΓΚΠΔ προκειμένου να απαντάμε στις ερωτήσεις σας.

2. Εγγραφή

Στην ιστοσελίδα μας σάς δίνουμε τη δυνατότητα να εγγραφείτε παρέχοντας προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά καταχωρούνται σε φόρμα καταχώρισης δεδομένων και αποστέλλονται σε και αποθηκεύονται από εμάς. Η εγγραφή πραγματοποιείται για την εκτέλεση σύμβασης ή τη διενέργεια δραστηριοτήτων κατά το προ συμβατικό στάδιο και, κατά συνέπεια, βασίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ.

Για τη σύναψη και εκτέλεση των συμβάσεων, ζητάμε στοιχεία επικοινωνίας ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίπτωση, για παράδειγμα όνομα, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση τιμολόγησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής που επιλέγετε. Επίσης, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για τη διατήρηση των δεδομένων των πελατών μας, όπου αποθηκεύονται μόνο δεδομένα που είναι συναφή. Προς αποφυγή τυπογραφικών σφαλμάτων και προκειμένου να διασφαλίζεται ότι τα προϊόντα που παραγγέλνετε παραδίδονται πράγματι σε εσάς, ελέγχουμε εάν η διεύθυνσή σας είναι πλήρης και ορθή όταν την καταχωρίζετε.

3. Παραγγελίες επισκεπτών

Έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε παραγγελίες ως επισκέπτης. Σε περίπτωση που επιλέγετε αυτόν τον τρόπο παραγγελίας, δεν χρειάζεται να εγγραφείτε προτού υποβάλετε την παραγγελία σας. Επισημαίνεται ότι θα χρειαστεί να καταχωρίσετε εκ νέου τα δεδομένα σας κατά την υποβολή τυχόν μελλοντικών παραγγελιών.

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που μάς παρέχετε για τις παραγγελίες επισκεπτών για τον σκοπό της εκτέλεσης της σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ. Αποθηκεύουμε τις πληροφορίες που μάς παρέχετε για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επεξεργασία και η εκτέλεση της παραγγελίας σας. Τα δεδομένα που υποχρεούμαστε να αποθηκεύουμε σύμφωνα με νομικές υποχρεώσεις, καταστατικό ή συμβατικές απαιτήσεις σχετικά με τη διατήρηση δεδομένων, θα περιορίζονται αντί να διαγράφονται έτσι ώστε να αποτρέπεται η χρήση τους για άλλους σκοπούς.

4. Διάφορα

Βάσει του άρθρου 6 παράγραφος 1 στοιχεία γ) και στ) του ΓΚΠΔ, χρησιμοποιούμε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα και τις τεχνικές πληροφορίες σας εφόσον είναι απαραίτητο προκειμένου να αποτρέπουμε ή να ερευνούμε την κακή χρήση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά στα πλαίσια της ιστοσελίδας μας, π.χ. προκειμένου να διατηρούμε την ασφάλεια των δεδομένων σε περίπτωση επιθέσεων στα συστήματα της τεχνολογίας πληροφοριών μας. Επιπλέον, ενδέχεται να προβαίνουμε στις ανωτέρω ενέργειες δυνάμει εντολών δημόσιων αρχών ή δικαστηρίων, στον βαθμό που είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε κατά τον τρόπο αυτό βάσει νόμου, και επίσης προκειμένου να διαφυλάσσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να έχουμε τη δυνατότητα της νομικής υπεράσπισής μας.

Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους

Διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας μόνο σε φορείς που είναι εγκατεστημένοι εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και υπόκεινται στην νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με την προστασία δεδομένων. Η διαβίβαση δεδομένων σε τρίτες χώρες δεν πραγματοποιείται ή δεν προβλέπεται.

Διαβιβάζουμε δεδομένα σε τρίτους στις ακόλουθες περιπτώσεις για την εκτέλεση της σύμβασης, στις οποίες περιπτώσεις οι τρίτοι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη χρήση των εν λόγω δεδομένων:

Όσον αφορά την αποστολή των αγαθών, τα δεδομένα διαβιβάζονται σε εταιρείες logistics ή στον πάροχο ταχυδρομικών υπηρεσιών που προσδιορίζονται στην παραγγελία.

Όσον αφορά την πληρωμή των παραγγελθέντων αγαθών, τα δεδομένα διαβιβάζονται στον εκτελούντα την επεξεργασία της πληρωμής ή σε χρηματοπιστωτική τράπεζα που προσδιορίζεται στην παραγγελία. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται πιστωτική κάρτα ως τρόπος πληρωμής, θα διενεργείται έλεγχος ασφαλείας βάσει της συναλλαγής με τη βοήθεια του εκτελούντος την επεξεργασία της πληρωμής, προκειμένου να αποτρέπεται η απάτη μέσω πιστωτικών καρτών.

Όσον αφορά στην πληρωμή, δεν συλλέγουμε ή αποθηκεύουμε πληροφορίες σχετικές με την πληρωμή όπως είναι για παράδειγμα οι αριθμοί πιστωτικών καρτών ή τα στοιχεία λογαριασμών. Αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται αποκλειστικά και απευθείας στον εν λόγω εκτελούντα την επεξεργασία της πληρωμής.

Διαβίβαση σε λοιπούς τρίτους σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχεία γ) και στ) του ΓΚΠΔ

Τέλος, ενδέχεται να διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας σε τρίτους ή σε κυβερνητικούς φορείς δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων εφόσον είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να το πράξουμε (π.χ. βάσει εντολής δημόσιας αρχής ή δικαστηρίου) ή εφόσον έχουμε δικαίωμα να το πράξουμε (π.χ. διότι είναι απαραίτητο για την έρευνα εγκληματικής δραστηριότητας ή για τη διεκδίκηση και άσκηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας).

Τα δικαιώματά σας

Ασφαλώς, έχετε δικαιώματα που αφορούν τη συλλογή των δεδομένων σας, για τα οποία ευχαρίστως σάς ενημερώνουμε στη συνέχεια. Εφόσον επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα δικαιώματα χωρίς επιβάρυνση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μάς στείλετε μήνυμα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας χωρίς να υποβάλλεστε σε επιπλέον έξοδα πέραν αυτών που σάς χρεώνει ο πάροχος επικοινωνιών σας για την αποστολή του μηνύματος:

- μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: greenpaws@yahoo.com

- μέσω ταχυδρομείου: Ιωαννίδης Νικόλαος, Κηφισιά, Τατοίου 6

Για τη δική σας ασφάλεια, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λαμβάνουμε περαιτέρω πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας όταν απαντάμε σε υπάρχον αίτημα. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση, επιφυλασσόμαστε, επιπλέον, του δικαιώματός μας να αρνηθούμε να απαντήσουμε στο αίτημά σας.

1. Δικαίωμα ενημέρωσης

Έχετε δικαίωμα να ζητάτε πληροφορίες από εμάς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας που είναι αποθηκευμένα σε εμάς.

2. Δικαίωμα διόρθωσης

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε την άμεση διόρθωση και/ή συμπλήρωση των προσωπικών δεδομένων σας που είναι αποθηκευμένα σε εμάς.

3. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας σε περίπτωση που αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων σας που είναι αποθηκευμένα σε εμάς, σε περίπτωση που η επεξεργασία είναι παράνομη και σε περίπτωση που τα δεδομένα δεν μάς είναι πλέον απαραίτητα, αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή των δεδομένων και απαιτείτε τα δεδομένα για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών δικαιωμάτων, ή σε περίπτωση που έχετε γνωστοποιήσει την εναντίωσή σας ως προς την επεξεργασία.

4. Δικαίωμα διαγραφής

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας που είναι αποθηκευμένα από εμάς, εκτός εάν η  διατήρηση των δεδομένων είναι απαραίτητη για την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία της ενημέρωσης, την τήρηση νομικής υποχρέωσης, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, για τη θεμελίωση νομικών αξιώσεων ή την άμυνα έναντι αυτών ή για την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων.

5. Δικαίωμα ενημέρωσης

Σε περίπτωση που έχετε ασκήσει το δικαίωμά σας για διόρθωση, διαγραφή ή περιορισμό της επεξεργασίας, θα ενημερώνουμε όλους τους λήπτες των προσωπικών δεδομένων σας σχετικά με το ότι τα εν λόγω δεδομένα έχουν διορθωθεί, διαγραφεί ή υπόκεινται πλέον σε περιορισμούς της επεξεργασίας, εκτός εάν δεν είναι δυνατό να το πράξουμε ή η ενημέρωση αυτή απαιτεί δυσανάλογη προσπάθεια.

6. Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Έχετε δικαίωμα να λαμβάνετε αντίγραφο των δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Σε περίπτωση που ζητάτε την άμεση αποστολή των δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων, αυτό θα πραγματοποιείται μόνο εφόσον είναι τεχνικά εφικτό.

7. Δικαίωμα εναντίωσης

Σε περίπτωση που τα προσωπικά δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία βάσει έννομων συμφερόντων σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ, έχετε δικαίωμα να αντιτάσσεστε στην επεξεργασία ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΓΚΠΔ.

8. Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης

Έχετε δικαίωμα να ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας σχετικά με τη συλλογή των δεδομένων ανά πάσα στιγμή, η οποία ανάκληση θα ισχύει για το μέλλον. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί έως ότου η ανάκληση αποκτήσει νομική ισχύ δεν επηρεάζονται από αυτή. Ελπίζουμε να κατανοείτε ότι η επεξεργασία της ανάκλησής σας ενδέχεται να απαιτεί ορισμένο χρόνο για τεχνικούς λόγους και ότι ενδέχεται να εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνύματα από εμάς εν τω μεταξύ.

9. Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε ρυθμιστική αρχή

Σε περίπτωση που η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας παραβιάζει τη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων ή σε περίπτωση που τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία των δεδομένων έχουν παραβιαστεί καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στη ρυθμιστική Αρχή ΠΔΠΧ.

Τροποποιήσεις στην Πολιτική Απορρήτου

Προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι η Πολιτική Απορρήτου μας είναι πάντοτε σύμφωνη με τις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να προβαίνουμε σε τροποποιήσεις ανά πάσα στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις που η Πολιτική Απορρήτου πρέπει να τροποποιείται προκειμένου να προσαρμόζεται σε νέα ή τροποποιημένα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Cookies και άλλα Αυτοματοποιημένα Μέσα για τη Συλλογή Δεδομένων Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται σε κάθε συσκευή σας με την χρήση οποιουδήποτε φυλλομετρητή, όποτε επισκέπτεστε έναν δικτυακό τόπο. Τα cookies μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε για να μας ενημερώσουν για παράδειγμα, εάν έχετε επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας στο παρελθόν ή αν είστε νέος επισκέπτης καθώς και να μας βοηθήσουν ώστε να εντοπίσουμε χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας μας, για τα οποία μπορεί να ενδιαφέρεστε περισσότερο. Τα cookies μπορεί να βελτιώσουν την διαδικτυακή σας εμπειρία αποθηκεύοντας τις προτιμήσεις σας, καθώς εσείς επισκέπτεσθε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Διευθύνσεις IP και URLs

Η διεύθυνση IP είναι ένας μοναδικός εντοπιστής που χρησιμοποιούν ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές να εντοπιστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στο Διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας, μπορούμε να δούμε την διεύθυνση IP της συσκευής που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Την πληροφορία αυτή τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να προσδιορίσουμε τη γενική γεωγραφική θέση της συσκευής και να κατανοήσουμε από ποιες γεωγραφικές περιοχές προέρχονται οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Την πληροφορία αυτή μπορεί να τη χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να αλλάξουμε τον τρόπο παρουσίασης της ιστοσελίδας μας ώστε να βελτιώσουμε την επίσκεψή σας.

Το URL (Uniform Resource Locator / Ενιαίος Εντοπιστής Πόρων) είναι ένας μοναδικός εντοπιστής ή διεύθυνση για κάθε μέσο στο διαδίκτυο και ουσιαστικά πρόκειται για τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε. Την πληροφορία αυτή θα τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να δούμε ποιες ιστοσελίδες έχουν επισκεψιμότητα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πλοηγήστε στην ιστοσελίδα μας.

Πώς Μπορείτε να Απενεργοποιήσετε τη Χρήση Cookies

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies από τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας, αναλόγως του φυλλομετρητή σας επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες, για να λάβετε γνώση για τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

Internet Explorer http://support.microsoft.com/kb/278835

Firefox http://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies...

Chrome http://support.google.com/accounts/answer/61416?hl...

Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/pr...

Safari http://support.apple.com/kb/PH5042